têngah

(Kaelih saka tengah)

basa JawaBesut

têngah
Lingga:krama/ngoko

  1. pasagèn putih lsp. ing têngah-têngahing ikêt utawa kêmbên;
  2. papan sing dumunung ing pusêring lumah;
  3. sêdhêng, sêdhêngan;
  4. paro, paron;
  5. ora ngiloni (ngrewangi) sapa-sapa;
  6. dhadha (wilahan utawa larasaning gamêlan);







Kata kunci/keywords: arti têngah, makna têngah, definisi têngah, tegese têngah, tegesipun têngah

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.