dolanan

basa JawaBesut

dolanan
Lingga: (dolan)
krama/ngoko

amêng-amêng(-an) ki

  1. ngenggar-enggar ati sarana mlaku-mlaku lsp;
  2. sarana kang dianggo sênêng-sênêng (tmr. bocah),
Kacocogna karo gobag, jèlungan lsp;
  1. barang-barang sing dianggo sênêng-sênêng,
Kacocogna karo bonekah, montoran lsp;
  1. êngg main.







Kata kunci/keywords: arti dolanan, makna dolanan, definisi dolanan, tegese dolanan, tegesipun dolanan

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.