badhong

basa JawaBesut

badhong krama/ngoko

  1. blebekan rêrêngganing dhadha (wayang, jaran);
  2. êngg praba (rêrênggan ing wayang wangune kaya suwiwi ing buri gêgêr);
  3. êngg bangsaning wuwu gêdhe;
  4. êngg kranjangan pikukuhing tanggul;
  5. êngg blebekan slaka lsp. tutup pawadonan (bocah);
  6. êngg ki pawadonan.







Kata kunci/keywords: arti badhong, makna badhong, definisi badhong, tegese badhong, tegesipun badhong

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.