basa JawaBesut

adol Aksara Jawa: (ha)ꦢꦺꦴ (do)ꦭ꧀ (l)

ngoko
Krama sade
Ngoko adol
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko
  1. dodol
  2. nawakake (nglilakake, mènèhake) barang dêdagangane (wêwênange lsp.) marang liyan kalawan lêliru dhuwit;
  3. ent ngaton-ngatonake, mamèrake;







Kata kunci/keywords: arti adol, makna adol, definisi adol, tegese adol, tegesipun adol

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.