abang

Basa JawaBesut

PangucapanBesut

Tembung aranBesut

abang ( (ha) (ba) (ng))

  1. warna kaya déné warnané gêtih;

Unggah-ungguh basaBesut

Ngoko Krama Krama Inggil
abang abrit -


ParibasanBesut

  • abang-abang lambé; têtêmbungan manis mung samudana,
  • ngabang bironi; bingung ênggone golèk butuh,

RèferensiBesut

  • Poerwadarminta. 1939. Bausastra Jawa. Batavia: J. B. Wolters' Uitgevers-Maatschappij N. V. Groningen.

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.