basa Jawa Besut

dhinês (Wl) krama/ngoko

  1. kang gêgayutan karo pakaryan nêgara, upama
    layang dhinês;
  2. suwene ênggone ngawula marang nêgara (maskape lsp), wis dhinês 6 taun;
  3. miturut pranatan sing didhawuhake, upama
    ngaggo sandhangan dhinês;
  4. nindakake apa-apa nêtêpi kawajibane (atas dhawuhing nêgara);
  5. kagungane nêgara, upama
    sêkolahan dhinês;
  6. êngg pc pêrlu, wigati, ora sêmbranan;
  Tembung andhahan






  Delengen uga

Kata kunci/keywords: arti dhinês, makna dhinês, definisi dhinês, tegese dhinês, tegesipun dhinês

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.