batur

basa JawaBesut

batur

  1. (utawa bêbatur) krama/ngoko pinggiraning dhasaring omah (pêndhapa) kang luwih dhuwur tinimbang lêmah sarta kang digawe bata dilepa;
  2. (utawa bêbatur) krama/ngoko bata lepan sangganing gêdhèg (yèn didêlêng saka ing jaba);
  3. êngg krama/ngoko kanca;
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko batur
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

rencang

krama
Krama batur
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

rewang, wong kang mèlu wong liya (ngrewangi pagaweyan lsp);







Kata kunci/keywords: arti batur, makna batur, definisi batur, tegese batur, tegesipun batur

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.