Wiktionary:Bausastra Jawa/asu

Wikipedia Jawa duwé artikel bab:
Wikipedia

basa JawaBesut

Nomina
ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/asu
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

sêgawon

krama
Krama Bausastra Jawa/asu
Ngoko [[{{{1}}}]]
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

araning kewan kang kalumrah diingu ing wong;

    • sêdulur asu ks: sêdulur tunggal biyung seje bapa;
    • asu arêbut balung pr: pêpadon rêbutan prakara sêpele;
    • asu munggah ing papahan pr: ngrabèni tilas bojoning sêdulur tuwa;
    • asu bêlang kalung wang pr: wong asor nanging sugih.
  1. Sawijining sato kéwan sing nyusoni
  2. Pisuhan

Cara kocapBesut






ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/asu
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

, пес (pes) m. (colloq.), псе (pse)

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/asu
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

(colloq.)

| width=1% | |bgcolor="#FFFFE0" valign=top align=left width=48%|

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/asu
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

, пес (pes) m.

ngoko
Krama [[{{{1}}}]]
Ngoko Bausastra Jawa/asu
Uga pirsani:
Tabel krama-ngoko

, bikkja f.


| width=1% | |bgcolor="#FFFFE0" valign=top align=left width=48%|


Kata kunci/keywords: arti Bausastra Jawa/asu, makna Bausastra Jawa/asu, definisi Bausastra Jawa/asu, tegese Bausastra Jawa/asu, tegesipun Bausastra Jawa/asu

  Sapérangan utawa kabèh teges sing kaamot ana ing kaca iki dijupuk saka Bausastra Jawa, Poerwadarminta, 1939. Teges-tegesé sing luwih genep bisa digolèki ing Leksikon sastra.org.